Sterk als een paard… Tijd voor Veerkracht!

De programma’s die ik op deze pagina introduceer, zijn er gekomen dankzij de corona-maatregelen… Real life sessies waren niet mogelijk, niets doen is voor mij geen optie, en ik vertaalde mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” in een reeks video’s. Deze video’s combineren informatie rond een kerntopic uit het boek met beeldmateriaal van natuurlijk paardengedrag.

Jouw ‘wins’:

Put inspiratie uit de natuur! Je leert hoe inzichten vanuit natuurlijk paardengedrag en een Oplossingsgerichte mindset en aanpak jou (nog) veerkrachtiger kunnen maken:

  • Handel vol vertrouwen en veerkrachtig
  • Communiceer (nog) effectiever
  • Pak uitdagingen zelfzekerder aan
  • Bepaal jouw eigen pad in connectie met anderen

Metafoor & Model:

Mijn boek introduceert het Model van Verbindende Duidelijkheid dat de kern weergeeft van wat ik van paarden heb geleerd rond Leiderschap en Veerkracht. Daarom zit het model verpakt in de metafoor van een wiebelclown… Clowntje is niet zomaar een speelgoedje, hij is mijn naaste collega. Je vindt meer informatie over hem op deze pagina van mijn website, en in de volgende video: 

Dit is waar het Model van Verbindende Duidelijkheid over gaat:

1. Ladingloze Communicatie (de hoed van de wiebelclown)

Hoe geef en krijg je heldere boodschappen?

De drie stappen in Ladingloze Communicatie nodigen je uit te reflecteren op wat je precies wil zeggen en je voor te bereiden op het helder communiceren van die boodschap.

2. De mindset “Interessant!” (het hoofd van de wiebelclown)

Hoe verander je “irritant” in “interessant”?

De mindset “Interessant!” doet je op een oordeelloze manier naar verschillen kijken.

3. Verbindende Duidelijkheid (de basis van de wiebelclown die zorgt voor zijn veerkracht)

Hoe verander je chaos in overzicht? Hoe word je beter in het maken van keuzes? Hoe geef je jezelf het mandaat om impact te hebben? Hoe ga je moeilijke gesprekken met vertrouwen aan? Hoe geef je constructief richting aan conflicten?

De vijf kernelementen van Verbindende Duidelijkheid helpen je ladingloos om te gaan met – vaak niet te voorziene – omstandigheden. Kortom, ze helpen je om af te stemmen en in interactie te gaan.

Programma’s:

Individueel programma: self-learning

Herken op jouw eigen tempo hoe inzichten vanuit natuurlijk paardengedrag en een Oplossingsgerichte mindset & aanpak jouw communicatie effectiever kunnen maken. Je krijgt toegang tot een leerplatform met informatieve video’s en reflectievragen.

Individueel traject: online en/of real life

In dit individuele traject leer je hoe inzichten vanuit natuurlijk paardengedrag jou samen met een Oplossingsgerichte mindset en aanpak (nog) veerkrachtiger kunnen maken. Dit programma is volledig op maat van jouw individuele behoeften.

Open aanbod: online

Op eigen tempo bereid je je voor via informatieve video’s en reflectievragen, en tijdens het praktijkgedeelte krijg je de kans om met anderen uit te wisselen over de opgedane inzichten en deze verder te verdiepen zodat je ze maximaal kan inzetten in jouw werk- en/of privé-context.

Open aanbod: online + real life

Op eigen tempo bereid je je voor via informatieve video’s en reflectievragen, en tijdens het praktijkgedeelte krijg je de kans om met anderen uit te wisselen over de opgedane inzichten en deze verder te verdiepen via het werken met de paarden zodat je de opgedane inzichten en ervaringen maximaal kan inzetten in jouw werk- en/of privé-context.

Deze programma’s starten in april 2021. Als je vragen hebt, kan je me gerust al een mail sturen: wendyvandenbulck@equoia.org