Organisaties

LADINGLOZE COMMUNICATIE BINNEN ORGANISATIES

ORGANISATIES-equoiaAdvies, training en coaching rond het effect van authentiek, oplossingsgericht leiderschap dat zorgt voor een dynamische balans op de werkvloer. Onze werkwijze is geïnspireerd door de performante structuur binnen natuurlijke paardenkuddes.

Een paardenkudde is veel meer dan zomaar een verzameling van paarden. Binnen de kudde ontstaat op authentieke wijze een harmonieuze structuur van individuen die elk, binnen de dynamiek van de kudde, autonoom bestaan.

Dit fenomeen inspireert Equoia om op een oplossingsgerichte en innovatieve manier te gaan kijken naar de opzet, de aansturing en de werking van teams en organisaties. Verbindende Duidelijkheid  is daarbij de sleutel tot het creëren van alerte en wendbare teams en organisaties.

Meer achtergrond vind je in mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” 

We werken zowel met teams als via individuele begeleiding, zowel voor leidinggevenden als voor medewerkers. Al onze programma’s zijn maatwerk: meer informatie op aanvraag.

AANBOD

Voor onze teambegeleidingen werken wij samen met de organisatie True Colours, zo kunnen we gegarandeerd zorgen voor een professionele implementatie van wat uit de sessies met de paarden naar boven komt.

Er kan voor een professionele fotoreportage van de sessie worden gezorgd, daarvoor werken we samen met Hans Stockmans van www.stockmansvision.com.

Onze programma’s zijn steevast maatwerk rond o.a. onderstaande topics:

Lezing Verbindende Duidelijkheid

Tijdens deze interactieve lezing belicht ik de kernaspecten van mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap”. Ik neem je mee op vind-tocht naar antwoorden op de vraag “Hoe word ik (meer) van betekenis?” (in je werkcontext) door middel van achtergrondinformatie en ervaringen.

Lees meer

Basismodule Verbindende Duidelijkheid

Deze basismodule leidt je door de kernaspecten van mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap”. Je gaat op vind-tocht naar antwoorden op de vraag “Hoe word ik (meer) van betekenis?” (in je werkcontext).

Lees meer

In de juiste rol

Paarden leren ons de rol op te nemen die nodig is en daar naar te handelen door te doen wat nodig is, wanneer dit nodig is. Ook kunnen we van paarden leren hoe we beter de balans binnen werk en/of persoonlijk leven kunnen bewaken.

Lees meer

Hoe evident zijn evidenties?

Dat is toch logisch? Dat moet toch kunnen? Dat heb ik toch duidelijk gezegd? Bij het uitgaan van evidenties zie je jouw realiteit als dé realiteit. Een mindset van verwondering zorgt voor duidelijkheid, verruiming van het eigen denkkader, afstemming, inleving en ruimte voor creativiteit.

Lees meer

Omarm feedback

Tussen observatie en feedback zit vaak (onbewust) een kleuring: wat je zegt is soms anders dan wat je dénkt dat je zegt… Benoemen wat je in onderlinge communicatie opmerkt en checken of dat wat je opmerkt ook effectief zo bedoeld is, schept ruimte en legt een basis voor constructieve, open interactie.

Lees meer

Constructief confronteren

Paarden leren ons dat confrontaties een nuttig en zelfs noodzakelijk onderdeel kunnen zijn van dagelijkse communicatie in jouw team. Conflict is niet noodzakelijk een synoniem van gevecht! Conflict is testen, testen levert nuttige informatie op en nodigt uit tot duidelijkheid. Verbindende Duidelijkheid.

Lees meer

Bouwen aan een Dynamische Balans

In een natuurlijke kudde paarden heeft elk individu een aandeel in het zorgen voor de veiligheid van de kudde en daardoor ontstaat een vorm van gedeeld leiderschap. Vertaald naar teams: een alert en wendbaar team heeft een dynamische balans nodig om alomtegenwoordige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden en er door te kunnen groeien.

Lees meer