in samenwerking met VVDO: OPEN-STAL-DAG – oplossingsgericht werken als paardenmiddel

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 23/08/2020
11:00 - 18:00

Locatie
Equoia

Categorieën


IN SAMENWERKING MET VVDO – oplossingsgericht werken als paardenmiddel: OPEN-STAL-DAG

Onder begeleiding van Wendy Van den Bulck

Op 3 mei is het wereldwijd SF World Day. In alle continenten zouden net als vorig jaar weer tal van activiteiten  plaatsvinden om het oplossingsgericht werken in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar wilde de VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoeding en coaching) oplossingsgericht werken met paarden in coaching en in therapie centraal zetten.

Begrijpelijkerwijs kon deze dag niet doorgaan en stonden we voor de uitdaging om  voor alternatieven te zorgen, want op de ‘goesting’ om dit event te organiseren, had corona geen vat!

Wat is Solution Focus?

Solution Focus is in de jaren ’80 ontwikkeld als therapievorm door Steve de Shazer, Insoo Kim Berg, Luc Isebaert en vele anderen. Het is een internationaal verspreide methodiek die gebaseerd is op 30 jaar doorgedreven onderzoek naar wat werkt om veerkrachtig verandering aan te gaan. De aanpak richt zich op wat gewenst is (in plaats van het probleem), op het aanwenden van krachtbronnen van de betrokkenen en op het stimuleren van vooruitgang door concrete volgende stappen.

De methode vond naast het succes binnen therapie snel ingang in tal van andere settings waar mensen samenwerken aan oplossingen: management, coaching, bemiddeling, etc. Solution Focus wordt inmiddels wereldwijd in zowat alle sectoren toegepast (academia, onderwijs, zorg, financiën, communicatie, industrie,…)

Wat is er op zondag 23 augustus te doen bij Equoia?

Het concrete programma is nog in de maak, volgende zaken staan wel al vast:

Je kan op domein Equoia terecht van 11u tot 18u

Er zal vanalles te zien en te beleven zijn:

  • observatie van het gedrag van de paarden, met de nodige achtergrondinfo
  • presentaties van de krachtige combi van Solution Focus en het werken met paarden in coaching
  • mijn boek, in het Nederlands (“Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap”) en in het Engels (“Connective Clarity. When Horses Invite You to Take up Authentic, Solution Focused Leadership”)
  • demo’s rond hoe ik oplossingsgericht werken met ondersteuning van paarden in de praktijk breng, zowel individueel als met teams
  • ervaringsoefeningen
  • demosessies rond individuele coaching en teamcoaching

Je komt toch ook?…

 

Woon je in Oost- of West-Vlaanderen, dan kan je die dag bij een van mijn collega’s terecht:

Oost-Vlaanderen
Evelien Vanluchene (Toleindestraat 172 in Beervelde): http://www.equitherapie.be/
Caroline Brackenier (Geraardsbergsesteenweg 261 in Oosterzele-Balegem) http://synthia8.wixsite.com/caroline-brackenier/untitled-c1bdl

West-Vlaanderen
Katy Bartels (Pinstraat 2 in Oedelem – in de buurt van Brugge): https://paarden.hetgesprek.be/
Veerle Van Hecke (Citroenstraat 14c in Beernem): http://www.coaching-met-lef.be/team