Paarden

LADINGLOZE COMMUNICATIE MET PAARDEN

PAARDEN---foto-intro-smallCursussen, workshops en individuele begeleiding in het omgaan met paarden vanuit wezenlijk respect en heldere lichaamstaal.

Paarden zijn als kuddedieren van nature uit erg gericht op contact. Er zijn echter vele vormen van contact… Controle is een vorm van contact (“paard moet gehoorzamen”), conditionering is dat ook (“paard reageert op aangeleerde signalen”) . Vanuit Equoia werk ik vanuit een andere, voor mij wezenlijke vorm van contact, namelijk contact vanuit authentieke, ladingloze (lichaams)communicatie.

Dit contact heeft steeds weer als uitgangspunt: “Hoe word ik van betekenis voor dit paard in dit moment ?” . Het antwoord op die vraag is in elk Hier en Nu anders, immers: geen enkel moment is gelijk aan een voorgaand. Ik wil niet dat een paard mij gehoorzaamt (vanuit controle); ik wil niet dat een paard zomaar reageert op wat ik vraag (vanuit conditionering); ik nodig een paard uit “ja” te zeggen tegen wat ik aanbied en daar vanuit die “ja” in meestapt (vanuit authentieke, ladingloze communicatie). Dat vraagt dat je in de eerste plaats niet je paard gaat trainen, wél dat je je heel bewust wordt van wat je communiceert en vanuit welke intentie je dat doet: àlle communicatie begint immers bij jezelf…

Ga de uitdaging aan: stap in de ontdekkingstocht naar de essentie van je paard en kom daarin je eigen essentie tegen. Je communicatie en je samenzijn worden er zoveel rijker van!

AANBOD:

Individuele lessen in grondwerk en rijden

Voor iedereen die zich onze manier van omgaan met paarden verder eigen wil maken. De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. Er kan gewerkt worden met de paarden van de locatie of je kan je eigen paard meebrengen.

Lees meer

Cursusdagen: ‘Naar de essentie via paarden – grondwerk’

Paarden staan al eeuwenlang symbool voor vrijheid en kracht, kenmerken waarvoor wij als mens veel eerbied hebben. Samenwerken met deze edele dieren hoeft geen droom te blijven. We dagen je uit om de ontdekkingstocht naar hun essentie aan te gaan en de sleutel te vinden… in jezelf: “Hoe word ik van betekenis voor dit paard in dit moment ?”

Lees meer

Cursusdagen: ‘Naar de essentie via paarden – rijden’

Het is een droom van velen om in volle vrijheid een paard te berijden, elkaar begrijpend met onzichtbare signalen. Het kan! We dagen je uit om de ontdekkingstocht naar de essentie van het rijden aan te gaan en de sleutel te vinden… in jouw authentieke leiderschap.

Lees meer

Praktijkdagen: ‘Naar de essentie via paarden’

De cursusdagen “Naar de essentie via paarden” in grondwerk en rijden leggen een fundament. Wil je algemene uitdieping van wat je in de basisdag(en) hebt opgestoken? Of kom je specifieke problemen tegen in grondwerk en/of rijden? Tijdens de praktijkdagen bieden we je individuele begeleiding, afgestemd op jouw ervaring en behoefte.

Lees meer