Media

Youtube kanaal van Equoia

Ik heb de hoofdthema’s van mijn boek  “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” vertaald in leerrijke video’s. Rond deze video’s is ook een online workshop reeks opgezet, waarin we vanuit de video’s aan de slag gaan met hoe je in je eigen context (werk en/of privé) via inzichten vanuit natuurlijk paardengedrag (nog) veerkrachtiger kan worden. Meer info over dit online programma vind je hier.

10/10/2020: Interview met Frederik Philippart van Korzybski Instituut

Voor zijn eindwerk gaat Frederik in gesprek met hoe mensen Oplossingsgericht werken op verschillende manieren in de wereld brengen. “Focus on Solutions” heet zijn project. Beluister de podcast hier.

22/09/2020: Interview met Ayse Adil en Joe Lettieri van Family Based Solutions

Ayse en Joe zijn gedreven mensen die met hun team op een oplossingsgerichte manier families en individuen binnen families ondersteunen die met penibele situaties te maken krijgen. We hadden een gesprek over hoe inzichten in natuurlijk paardengedrag mensen kunnen ondersteunen in hun veerkracht. Bekijk het interview hier.

29/05/2020: Interview met Jan Marklund van GongGang 

Als coach en procesbegeleider helpt Jan Marklund mensen om zich te ontwikkelen tot zelfverzekerde, inzichtelijke en oplossingsgerichte leiders. In dit interview hebben we het o.a. over de volgende topics:  Wat is een heldere boodschap? Hoe word je als leider van betekenis? Wat is het verschil tussen een baas en een leider? Bekijk het interview hier.

18/05/2020: Book presentation with Marek Koren & Andrea Schovancova

25/09/2019: artikel en podcast met Wivina Briers & Oxana Moustakas van X2 

Wivina Briers & Oxana Moustakas staan voor gendergelijkwaardig ondernemen en zijn de drijvende krachten achter X². Uitgangspunt is “Ondernemers zijn ondernemers, geen mannen of vrouwen”. Ik vind dat op een bepaalde manier ook terug bij de paarden: leiderschap wordt niet ‘verdeeld’ tussen merries of hengsten. Leiderschap is vooral gebaseerd op kwaliteiten waar de kudde voordeel van heeft. In september 2019 ging ik met Wivina & Oxana in gesprek naar aanleiding van het verschijnen van mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap”. Hier vind je de link.

Augustus 2019: Book Review door Anton Stellamans (Ifaro) voor SFiO

Anton Stellamans en Liselotte Baeijaert zijn de bezielers van Ilfaro, de bron van mijn passie voor Oplossingsgericht werken. Voor InterAction – The Online Journal of Solution Focus in Organisations schreef Anton een review van de Engelse versie van mijn boek: “Connective Clarity. When Horses Invite You to Take up Authentic, Solution Focused Leadership”. Je vind de review hier.

Januari 2019: interview met John Brooker voor SFiO

John Brooker’s aankondiging van dit interview in InterAction – The Online Journal of Solution Focus in Organisations:  “This interview with Wendy van den Bulck in Belgium provides a stunning example of the application of equine assisted practice in the organisational psychology space …” Met een review door Brent Gardiner (Massey University, Palmerston North, New Zealand). Brent is een oplossingsgerichte trainer, supervisor en consultant sinds eind jaren 1990. Klik hier voor het interview.