Wie?

wendy-vandenbulck-equoiaWendy Van den Bulck (°1974)

Al van kindsbeen af ben ik gepassioneerd door paarden, toch heb ik een hele weg afgelegd om uiteindelijk in contact te komen met wie paarden werkelijk zijn en wat ze ons voorleven. Een trektocht in de Pyreneeën (in 2002) was een sleutelmoment: in het daadwerkelijk samenleven met de paarden vond ik – eindelijk – wat ik intuïtief altijd al met hen in verband had gebracht: contact, samen, vertrouwen, authenticiteit, respect, helderheid, rust… De zoektocht naar waar ik dat dichter bij huis ook kon vinden, bracht me in Nederland bij Terra Natura, waar ik in 2004 bij Pieter Baalbergen de opleiding startte tot trainer/docent. Na Pieters overlijden in 2006 bleef ik een aantal jaren mee richting geven aan deze organisatie. Nu vaar ik met Equoia mijn eigen koers.

Ook al van jongs af aan was ik aangetrokken tot het werken met mensen. Het boeit me om dingen bij mensen in beweging te zetten. Dit kreeg eerst vorm in het leiden van een muziekensemble, daarna stond ik als licentiate Germaanse talen 14 jaar lang voor de klas. Ik evolueerde echter meer en meer richting training en coaching en daarmee vond ik helemaal mijn ding. In 2010 trok ik de schoolpoort achter me dicht en zette ik de stap naar zelfstandig trainer en coach. Ik werk nog steeds als freelance consultant, coach en trainer – vooral in academische context – voor een soulmate-organisatie genaamd True Colours (www.truecolours.be).

De paarden spelen een steeds grotere rol in mijn trainingen en begeleidingen en dat verenigt mijn passie voor paarden met mijn passie voor het werken met mensen. In februari 2012 startten mijn intussen overleden man Kristiaan en ik hier in Balen met het uitbouwen van een centrum waar we mensen en paarden hun manier helpen vinden om hun kernkracht in te zetten. Van een boeiende hobby is het werken met paarden een verrijkende levensweg geworden die ik met veel passie bewandel.

 

Clowntje

Technisch gezien is hij een speelgoedje: een ‘wiebelclown’. Hij is ook het symbool van wat ik vanuit Equoia in mensen weer wakker wil maken:

Hij toont dat, als je contact hebt met je eigen kern, omstandigheden je wel kunnen doen wankelen, maar je voelt steeds de drang om weer te gaan staan en je Weet ook dat dat gaat gebeuren.

Tegelijkertijd geeft zijn vrolijk ronddraaiende hoofdje aan hoe belangrijk het is om in de wereld te zijn, overzicht te hebben, je 360° bewust te zijn van de wereld rond je.

En hij toont ons hoe belangrijk het is de muziek in je leven, in jezelf te horen en met een brede glimlach van het Leven te blijven houden, wat er ook gebeurt.