SOLUTION FOCUS WORLD DAY – oplossingsgericht coachen met paarden in de kijker

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 03/05/2020
11:00 - 18:00

Locatie
Equoia

Categorieën


SOLUTION FOCUS WORLD DAY – oplossingsgericht coachen met paarden in de kijker

Onder begeleiding van Wendy Van den Bulck

Op 3 mei vieren we wereldwijd SF World Day. In alle continenten zullen net als vorig jaar weer tal van activiteiten  plaatsvinden om het oplossingsgericht werken in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar zet de VVDO (Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte, cognitieve en systemische therapie, opvoeding en coaching) oplossingsgericht werken met paarden in coaching en in therapie centraal.

Wat is Solution Focus?

Solution Focus is in de jaren ’80 ontwikkeld als therapievorm door Steve de Shazer, Insoo Kim Berg, Luc Isebaert en vele anderen. Het is een internationaal verspreide methodiek die gebaseerd is op 30 jaar doorgedreven onderzoek naar wat werkt om veerkrachtig verandering aan te gaan. De aanpak richt zich op wat gewenst is (in plaats van het probleem), op het aanwenden van krachtbronnen van de betrokkenen en op het stimuleren van vooruitgang door concrete volgende stappen.

 

De methode vond naast het succes binnen therapie snel ingang in tal van andere settings waar mensen samenwerken aan oplossingen: management, coaching, bemiddeling, etc. Solution Focus wordt inmiddels wereldwijd in zowat alle sectoren toegepast (academia, onderwijs, zorg, financiën, communicatie, industrie,…)

Wat valt er op 3 mei te beleven bij Equoia?

Het concrete programma is nog in de maak, volgende zaken staan wel al vast:

Je kan op domein Equoia terecht van 11u tot 18u

Er zal vanalles te zien en te beleven zijn:

  • observatie van het gedrag van de paarden, met de nodige achtergrondinfo
  • presentaties van de krachtige combi van Solution Focus en het werken met paarden in coaching
  • mijn boek, in het Nederlands (“Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap”) en in het Engels (“Connective Clarity. When Horses Invite You to Take up Authentic, Solution Focused Leadership”)
  • demo’s rond hoe ik oplossingsgericht werken met ondersteuning van paarden in de praktijk breng, zowel individueel als met teams
  • ervaringsoefeningen
  • demosessies rond individuele coaching en teamcoaching

Je komt toch ook?…