Werken met het MODEL van VERBINDENDE DUIDELIJKHEID – Heldere boodschappen (over)brengen

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 09/12/2023
10:00 - 16:00

Locatie
Equoia

Categorieën


Kernpunten van het programma:

1: Heb een heldere boodschap… minder makkelijk dan het lijkt!

“Wat wil je dan precies zeggen?”… een van de lastigste vragen om te beantwoorden. En als er dan een antwoord volgt, is het vaak makkelijker om aan te geven wat je niet wil dan wat je wel wil… Herkenbaar?

Leer van en met de paarden om tte schakelen naar een ‘Wat wél’ mindset en daar vanuit jouw boodschappen helder te krijgen. Je kan immers pas duidelijk maken aan iemand anders wat je helder hebt voor jezelf…

 

2: Breng je boodschap effectief zoals je ze bedoelt

‘Nee’ bedoelen, en jezelf heel voorzichtig horen zeggen “Goh, dat gaat vrees ik toch een beetje moeilijk worden”; of iemand willen vragen of die zijn/haar boodschap even kan herhalen, en jezelf te bot horen zeggen “Zoals jij het zegt begrijp ik er helemaal niets van. Kom, probeer het nog ‘ns”… Herkenbaar?

Leer van en met de paarden om wat je wil zeggen op een zorgvuldige manier ook effectief zo over te brengen zoals jij het bedoelt.

 

3: Word vanaf nu begrepen zoals jij het echt bedoelt

“Jij hebt dat verkeerd begrepen”; “Ik heb dat echt wel duidelijk gezegd”… Duidelijkheid is essentieel in communicatie, én het is een subjectief gegeven: wat duidelijk is voor de een, is niet per se duidelijk voor de ander. Experimenteer met volumes van duidelijkheid, ervaar het belang van checken & benoemen, en leer van en met de paarden hoe je (nog) effectiever kan communicerenvanuit een gezonde balans tussen duidelijkheid en verbinding

 

Locatie: domein Equoia

 

Inschrijven via wendyvandenbulck@equoia.org