Aandacht 360° als leiderschapskwaliteit

Alertheid is een belangrijke eigenschap van alle paarden. Actief de omgeving scannen om te checken of alles veilig is, is een essentiële leiderschapskwaliteit. Het gaat om overzicht hebben, mogelijkheden zien en inschatten wat nodig is in dat moment.

Dit is ook belangrijk voor leidinggevenden: zorg eerst voor overzicht, zie de mogelijkheden, maak dan een keuze en handel daar naar.

Wat helpt jou om overzicht te houden? Ook in situaties die je automatisch in focus zetten? Hoe nodig jij anderen ertoe uit om hun aandacht 360° te hebben? Welk verschil maakt alertheid?

Regelmatig post ik een quote uit mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” (via www.verbindende-duidelijkheid.org en via Amazon) . Ik ben benieuwd te ontdekken wat jouw reflecties hierover zijn en tot welke acties je je geïnspireerd voelt… Doe je mee?

#VerbindendeDuidelijkheid #Oplossingsgericht #AuthentiekLeiderschap #paardenkracht #aandacht360 #alertheidalsleiderschapskwaliteit