Een omweg is enkel een alternatieve route

Paarden in het wild leven een nomadisch leven en trekken daarbij rond door steeds min of meer dezelfde gebieden. De kans is immers groot dat er opnieuw goed gras en kruiden staan waar ze die eerder al vonden. Als een route die ze gewoonlijk namen, versperd blijkt te zijn door omgevallen bomen, zullen ze bij de bestemming op hun ‘innerlijke GPS’ blijven. Ze zullen een andere weg vinden op hun ‘radar’ (alertheid) en die nemen. Het is wat het is. En wat je er mee doet.

Hoe ga je in jouw werkcontext om zaken die niet volgens (jouw) plan gaan? Hoe vaak blijf je proberen verder te gaan langs een vertrouwde route die versperd is? In welke situaties zou het vinden van alternatieve wegen een verschil kunnen maken? Voor jou? Voor anderen?

Regelmatig post ik een quote uit mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” (via www.verbindende-duidelijkheid.org en via Amazon) . Ik ben benieuwd te ontdekken wat jouw reflecties hierover zijn en tot welke acties je je geïnspireerd voelt… Doe je mee?

#VerbindendeDuidelijkheid #Oplossingsgericht #AuthentiekLeiderschap #paardenkracht #ziemeeropties #vindmanierenomdingentedoenwerken