De mindset ‘Interessant!’

Wist je dat je over een mindset beschikt die jou kan helpen proactief te handelen in plaats van reactief?… De sleutel tot veiligheid en spaarzaam omgaan met energie is de mindset “Interessant!”. Paarden hebben deze mindset om te connecteren met hun omgeving en met wat er in die omgeving gebeurt. Als prooidieren zorgen paarden goed voor hun energie: ze doen wat nodig is, wanneer het nodig is en in het volume dat nodig is. Als ze in de natuur telkens zouden vluchten als ze een roofdier tegenkwamen, zouden ze veel energie verspillen. Niet alle roofdieren jagen immers elke dag. Voor ze actie ondernemen, onderzoeken (“Interessant!”) paarden welke actie nodig is.

Voor mensen is de mindset “Interessant!” een remedie tegen het automatisch in reactie gaan vanuit hun ‘lading” van oordelen, interpretaties, emoties, assumpties en scenario’s.

De mindset “Interessant!” helpt je te denken vanuit “Dat is anders” in plaats van vanuit “Dat is juist of fout”. Kan je je voorstellen welk verschil dit zou maken?

Regelmatig post ik een quote uit mijn boek “Verbindende Duidelijkheid. Als paarden je uitnodigen tot authentiek, oplossingsgericht leiderschap” (via www.verbindende-duidelijkheid.org) . Ik ben benieuwd te ontdekken wat jouw reflecties hierover zijn en tot welke acties je je geïnspireerd voelt… Doe je mee?

#VerbindendeDuidelijkheid #Oplossingsgericht #AuthentiekLeiderschap #paardenkracht #demindsetinteressant #actieinplaatsvanreactie